Pikaaegses abielus Hannes Hermaküla tunneb end väljasureva liigina

Film ja TV
Tüpograafia

Hannes HermakülaHannes Hermaküla rääkis Maire Aunaste vestlussaates «Mida teie arvate?: Salasuhe», et tunneb end 41-aastaselt ja kakskümmend aastat abielus olnuna justkui väljasureva liigina. Ometi pole tema sõnul midagi kaunimat kui «armastus, mis on pannud elutormidele vastu».

«Minu arust on suurepärane, kui suudad ka kakskümmend aastat hiljem leida kirge, leida midagi vägevat (väike otsimise element on ka juures),» rääkis Hannes Hermaküla. «Palju põnevam on uurida tükk maad hiljem neid tundeid ja leida selliseid asju, mida 20- ja 25-selt ei olnud.»

“Selline väljend, et armastus sai otsa, on minu arust imelik.„

Paarisuhtekoolitusega tegelev Hermaküla jutustas saates ka koolituse tähtsusest suhtes, rõhutades, et see on pigem ennetava tähtsusega, mitte enam tulekahju kustutamine, aidates tuua pikaajalisse suhtesse värskust ja uut kvaliteeti. Koolitus aitavat kaardistada suhte pidepunkte süstemaatilisel viisil - nii takistused ja tõkked kui ka positiivsed asjad, mille pealt edasi liikuda.

Hermaküla sõnul võib olla nii, et inimene, kelle vastu on kirg ja tunded, on täitsa olemas, aga muud asjad on peale kuhjunud. «Kui neid (asju) natuke lahata, siis on täitsa võimaik, et see kirg põleb edasi. Selline väljend, et armastus sai otsa, on minu arust imelik,» ütles ta.

Saate põhiteemaks olnud kõrvalsuhetest rääkides nentis ta, et iga suhe on vahel madalseisus ja sellises olukorras ollakse veel rohkem haavatavad. Siis on oluline, et kõrval oleks keegi, kellele saab panustada ja koos lahendus leida, mitte ei ole see soodne pinnas selle suhte torkimiseks.

Allikas http://naine.postimees.ee, Toimetas Esme Kassak, ajakirjanik

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS