PP kõneleja: Valge Roosi Vennaskond - Birgit Juurma - "Maailm täis sõltuvusi"

Intervjuu
Tüpograafia

altValge Roosi Vennaskond on HIV-ennetusprojekt, mis tegeleb väärtuspõhise ennetusega koolinoorte seas. VRV eesmärgiks on alternatiivse moodulõppe ja isikliku eeskuju kaudu aidata Eesti noortel oma elus häid ja ennasthoidvaid otsuseid teha.

Etteaste tutvustus

Iga noor seisab päeavast-päeva silmitsi mitmete valikutega. Tihti ei panda tähelegi, mis tagajärgi mõni endaga kaasa toob, kui ühel hetkel avastatakse ennast sõltuvusest, millest väljapääsemine tundub ülimalt keeruline kui mitte võimatu. Võtame aja, kus mõtleme ja arutame põhjuseid, miks langetakse sõltuvusse (mis mõjutavad meie otsuseid?)Kuidas sõltuvusi vältida? Kuuleme elulist lugu noorest, kes on välja tulnud alkoholi ja narkootikumi sõltuvusest. Kuidas ta sellest vabanes ja palju muudki juba sõltuvuste loengus!

Mis on kristlase väärtus?

Tõelise kristlase väärtus ei seisne selles maailmas, tema enda isikus või saavutustes siin elus, vaid ainult Jeesuses! Jeesus on Tema jaoks kõik! Ainus, kes on väärtuslik. (Aga mis mulle oli kasuks, olen ma arvanud kahjuks Kristuse pärast. Jah tõesti, mina arvan kõik kahjuks oma Issanda Kristuse Jeesuse ülivõimsa tunnetuse vastu, kelle pärast ma olen minetanud kõik selle ja pean kõike pühkmeiks, et kasuks saada KRISTUST... Filiplastele 3:7-8)

Millal tunned end kõige lähemal Jumalale?

Palvetades (suhtlen oma Issandaga) ja sõna lugedes (sest see on elav ja annab mulle elu), siis õpin Teda tõeliselt tundma, Talle alluma ja Teda armastama.

Mis paneb sind tõstma käsi ja ütlema "Tänu Sulle Jumal!"?

Hiljuti saime sõbrannaga jagada Jeesust noormehele, kelle tagaajamise käigus püüdsime kinni, sest ta oli poest varastanud. Hiljem sellele kummalisele olukorrale tagasi vaadates, saime me aru, et see oli "Jumalik kohtumine", sest me poleks kunagi selle poe juurde sattunud, kui me poleks olnud ausad ka väikestes asjades. Nimelt oli meil plaanis sõita bussiga kesklinna, aga tunnipilet sai varem läbi ja me otsustasime, et pole hea ka jänest sõita (isegi, kui see oleks paar minutit olnud) ning nii sattusime kokku selle noormehega... Halleluuja!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS