PP kõneleja: Marilys-Mirjam Kurg - "Improvisatsioon soolopillil"

Intervjuu
Tüpograafia

altOlen muusikalise kõrgharidusega ja aastaid töötanud laste viiuliõpetamisega muusikakoolis. Samuti on pikaajaline praktika improviseerimisel ülistusbändides. Olen mänginud koos selliste nimedega nagu Todd Davidson, YAB, Andrus Lukas jt ning olnud kaastegev erinevatel kristikel konverentsidel.

Etteaste tutvustus

Improvisatsioon ei ole raske, piisab kui osata mängida oma instrumendil lihtsamaid heliredeleid. Seminaril õpime improvisatsiooni erinevaid võtteid, analüüsime lugude harmoonilist plaani, et osata ennast sinna sobitada ja püüame haarata lugude terviklikkust, et mõsita millal on hea mängida ja millal mitte. Palun kõigil osalejatel kaasa võtta oma instrumendid.

Mis on kristlase väärtus?

Mis on kristlase väärtus? Temas elab Püha Vaim, Jumal, kes kõike teab ja tunneb ning igatseb inimesi enda ligi. Kristlaste läbi Jumal kõneleb maailmaga ja kutsub neid oma armastusega. Kristlane, kes on lubanud Jeesusel ennast muuta väga lähedase osaduse läbi on hindamatu väärtusega.

Millal tunned end kõige lähemal Jumalale?

Siis kui ma luban Tal ennast armastada. Siis kui ma mõtlen Ta peale, keset päeva ja väga eriliselt kogen siis, kui ma teen Tema tahtmist ning kui tunnistan kellelegi Temast.

Mis paneb sind tõstma käsi ja ütlema "Tänu Sulle Jumal!"?

Oi, neid juhtumeid on palju. Südamepõhjani olen tänus nende tegude eest, kus Jumal päästis minu või mu lähedase elu. Aga väga erilised kogemuse on need, kui Jumal teeb mulle täiesti ootamatult üllatusi, osutades mulle oma väga erilist armastust. Siis olen lihtsalt sõnatu. Atiäh Jumal, et Sa mind armastad.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS