PP kõneleja: Kuldar Kaljuste - "Mees missioonil"

Intervjuu
Tüpograafia

altEtteaste tutvustus

Olen tänulik, et saan PP seminaril jagada sõnumit Kristusest kui mustermehest. Arvan, et millega iga mees maadleb on see, et kõik mehed otsivad enda identiteeti oma tegevusest. Ehk siis kui ma teen äri, siis ma olen ärimees; kui mul on lapsed, siis ma olen isa; kui mul on girlfriend, siis ma ei ole single; kui ma oskan hästi jalgpalli mängida, siis ma olen profisportlane....Aga mis saab siis kui mult võetakse mu tegevus – kes ma siis olen? Tahan rääkida mehe identiteedist, kes me oleme? Kelleks on meid loodud? Kelles me oleme uuesti sündinud? Milles peitub meie identiteet, sõltumata meie tegevusest? Tahan vaadata koos meestega, kelleks meid alguses loodi ja milles peitub meie identiteet? Kui me seda teame, siis sellest voolab välja ka meie tegevus.

Mis on kristlase väärtus?

Kristlane ise ei oska hinnata oma väärtust, aga Jumala arvates on see nii hinnaline, et Kristus on pidanud selle kinnimaksmiseks surema. Seni kui me tõeliselt ei mõista, mis hinna Kristus on maksnud minu eest, ei mõista ma ka kunagi minu kui kristlase väärtust. Ikka ja jälle ma hindan ennast ja teisi moraali järgi, ehk kui hea või halb inimene ma olen ning nimetan seda kristluseks, kuid Kristlase identiteet ja väärtus ei olene sellest, mida ma teen ja kui hästi või halvasti. Kristlase väärtus on Kristuses.

Millal tunned end kõige lähemal Jumalale?

Kahjuks on ikka tihti nii, et Jumal on kõige rohkem austatud meis siis, kui palju meie oleme rahuldatud Temas. Ikka ma loodan ja otsin Jumalat siis kui mul on midagi väga vaja. Tahaksin rohkem kiita ja ülistada selle eest, mida Ta juba on teinud ja sellest siiralt rõõmu tunda. Ja selle üle, mida Ta ka teiste eludes teeb ja on teinud.

Mis paneb sind tõstma käsi ja ütlema "Tänu Sulle Jumal!"?

Kui näen pea igapäev kuidas Kristus ehitab oma kogudust Eestis ja noored poisid ja tüdrukud korraga mõistavad et Kristus armastab neid juba nii nagu nad on. Ja korraga märkan, et Jumal ei olegi selleks, et teda kuidagi ära kasutada, et me saaks midagi, mida me tahame, vaid tema ise ongi see, mida me kõik vajame.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS