PP kõneleja: Kurt Mühlematter - "Mina olen"

Intervjuu
Tüpograafia

altKurt(Saksamaa) - mees, keda ei saa raamidesse panna ja kes on alati muutustes ja edasi liikumas. Õnnelikult 25 aastat abielus Corneliaga ja see koosveedetud aeg tundub nagu üks imeline hetk. Koos kasvatame 4 poissi vanuses 13-22, kelle keskel on üks eriline 17-aastane tüdruk. Meile kõigile meeldivad seiklused, tegevused vabas õhus ja reisimine ning meie teenistus seoses noorte inimestega üle Euroopa (www.juropa.net). Rajasime Austrias vahemikus 1986-1998 noorukite teenistuse ja alates 1999 oleme juhtiv rahvusvaheline noortevõrgustik nimega Juropa. Nende tegevuste kaudu oleme loonud kontakte suurepäraste Eesti juhtidega ja organiseerinud koos mõningaid treeninguid.

Etteaste tutvustus

"Mina olen" Mitte minu tegemised ei kujunda mind, vaid minu olemus määrab minu teod. Asume koos teele ja õpime sukelduma Piibli lõpmatusse varaaita. Need, kes õpivad Piiblit avastama, õpivad tundma enda sisemist inimest ja kogu maailma. Saad teada erilisest "võtme-meetodist", mis aitab piiblitekste uurida. Meeskonnamängu abil teeme asjad veel konkreetsemaks ja üritame kogeda piibellikku tõde.

Mis on kristlase väärtus?

Kristlase väärtus: mõista seda, et me oleme ainukese Taevase Isa armastatud lapsed tema armu läbi ja et mu Isa on taeva ja maa Looja ja kõik kuulub Temale. Ma võin alati rõõmustada Tema ligiolus olles ja Talle meeldib olla minuga lähedases suhtes. Kristlase väärtus on olla armastatud ja armastada Teda ja oma lähedast.

Millal tunned end kõige lähemal Jumalale?

Ma kogen Jumalat väga tihti ja mitte ainult oma teenistuses. Viimastel aastatel olen kogenud Tema armu sügavamalt läbi Tema andestuse. Jumal juhtis mind nägema rohkem iseenda sisse ja ma pidin end alandama ja tunnistama, et minu sees pole midagi, mis võiks Tema ees seista. Kõik mis ma olen on armu läbi, mitte midagi minust endast. See on nii vabastav.

Mis paneb sind tõstma käsi ja ütlema "Tänu Sulle Jumal!"?

Mul veetsin eelmise nädala umbes 30 noore juhiga Moldovas, õpetades neile palju praktilisi asju ja lõpuks kuulsin neil kui tänulikud nad on - see pani mind taas ja taas käsi tõstma, et Jeesusele au tuua. Ja siis olin väsinud ja lootsin oma pere juurde tagasi lennata, kuid sain teada, et lennud on tühistatud. Ma pidin jääma kauemaks, ilma teadmata kui kauaks. Kuid Jumalal on plaan - me kasutasime seda aega ära, et ehitada kaks köisraudteed kristliku laagri toimumiskohta. Kuigi hommikul öeldi meile Moldova lennujaamast, et me ei saa lennata, korraldas Jumal meile samal õhtul lennu koju, nii et sel hilisõhtul tõstin käed taeva poole ja kiitsin Jumalat, kuna ma sain olla kodus oma perekonna juures. See kõik juhtus alles sel nädalal!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS