Jõuluks koju

Mõttetera
Tüpograafia

 

altPeagi on televiisoris rohkelt kogupere filme, kus mingil ootamatul põhjusel keegi peategelane on oma lähedastest jõulude ajal eraldatud ning algab kaasahaarav seiklus selle nimel, et jõuda jõuluks koju. Kodu all ei pea silmas otsest kodu -  ons see seal, kus on su süda. Ikka selle nimel, et saaks lähedastega koos olla ning nautida väikseid asju, mis kokku moodustavad selle hubase jõulutunde.

Samas saab jõuluks koju vaadata teistest vaatenurgast. Kas sa oma argipäeva kõrval jõuad aega võtta ning nautida Jeesuse sünni ootusaega või avastad end varajasel jõulupeol, et taas kord on peagi jõulud? Kas oled sa jõuludeks koju jõudnud või oled endiselt veel eemal kusagil kauges argipäeva videviku tsoonis?

Koju jõudmine võtab tavaliselt aega, seega et see jõulutunne tekiks, taasavasta neid väikseid asju, mis on juba osa pere traditsioonidest või proovi midagi täiesti uudset. Ja ära tee neid selle pärast, et neid on kogu aeg varem tehtud. Jõulud on ehtsuse aeg – tee neid vaid siis, kui sa tegelikult mõtled seda. Väike üllatus külmal talveilmal kas soki/sussi sees või väiksed personaalsed kirjakesed näiteks piiblisalmidega. Või lihtsalt pöörates rohkem tähelepanu meid ümbritsevatele inimestele sellisel moel nagu neil kõige rohkem hetkel vaja on. Inimeselt inimesele alla meetristest hallipäisteni – vanusest hoolimata. Nautige nende väikeste asjade tegemist/andmist ning avastate, et selle käigus olete ka ise koju jõudnud, leidnud jõulutunde.

Lõpetuseks mõtle aga seni oma parimatele jõuludele - mis tegid need eriliseks ning miks? Kui see suur saladus ei ole, jaga seda erilist jõulukomponenti kommentaarina ka kaev.net teiste lugejatega.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS