Vabana maailmas - trükist on saabumas Pluss ajakiri 4/2012

Ajakiri
Tüpograafia

Vabana maailmas - trükist on saabumas Pluss ajakiri 4/2012Peagi on trükist saabumas värske ja uute põnevate teemadega Pluss-ajakiri pealkirjaga: Vabana maailmas. Toome Sinuni juhtkirja näol väikese tutvustuse, milliseid teemasid võib seekordsest ajakirjast lugeda. Ajakirja ennast võid leida juba tuleval nädalal Eesti erinevatest paikadest!

Vabana maailmas

Ühes filmis olid kolm sõbrannat suures kaubanduskeskuses. Neljandalt korruselt alla vaadates võis näha sadu ja sadu inimesi. Kes jalutas, kes kiirustas järgmisele soodusmüügile, kes parasjagu riidles oma lapsega – igatahes oli keskus inimestest pungil. Järsku üle ääre alla vaadates hüüdis üks neiudest kõva häälega kõigile "TERE!". Hetkega kogu inimmass seisatas ja kõikide silmad olid suunatud üles tüdrukute poole. Teised kaks sõbrannat tõmbusid näost punaseks ja olid juhtunust ülimalt kohkunud. Tundus, nagu oleks neil sõbranna pärast hirmus piinlik. Ruttu kutsusid nad teda korrale: "Mida sa teed? Mis sul viga on?". Seepeale päris neiu rõõmsalt: "Miks elada märkamatult?!"

Kristlased ei ela kindlasti märkamatult. Kui pimeduses paistab valgus, siis ükskõik kui väike tuluke ka ei oleks, seda on näha. Iseasi, kas valgus on meie identiteedi kindel osa või näeme pidevalt vaeva, proovides püüdlikult igas olukorras teistest erineda. See võib olla nii hea kui ka halb. Usun, et Jumala armastus meie sees, kui see on tõesti olemas, paistab välja ka suurema pingutuseta. Kaob vajadus esineda kristlase stereotüübile kohaselt ning ehe ja tõeline MINA särab meile endile märkamatult. Kindlasti oled olnud olukorras, kus Sulle teadmata jäid kellelegi silma kas oma lahke sõna või heateoga.

Mäletan ühte mõne aasta tagust sünnipäeva. Külalisi oli palju ja õhtu kujunes pikaks. Kui üks tüdruk peo lõpus kodu poole sättides esikus riideid selga pani, selgus, et ta läheb jalgsi. Kohe olid mitmed autojuhid valmis teda ära viima. Loomulikult võis selle taga olla ka isiklik sümpaatia, aga tolle tüdruku jaoks oli niisugune reaktsioon midagi enneolematut. Paar nädalat hiljem tunnistas ta meile, et pole kunagi varem sellisel kristlaste sünnipäeval käinud. Harilikult on pidude lõpus ikka igaühe oma asi, kuidas ja kas koju saab. See armastuse tegu puudutas neidu nii sügavalt, et ka tema otsustas oma ellu vastu võtta Jumala, kes suudab inimesi nõnda armastusega täita.

Maailmas läheb kurjus aina suuremaks. Kurjust kurjusega ei võideta. Armastus on jõud, mis teeb kurjusele lõpu. Paljud küsivad, miks Jumal midagi ette ei võta. Miks Ta midagi ei tee? Aga Ta ju tegi. Ta on loonud Sinu ja minu, et võiksime tuua Tema armastust lähemale neile, kes on juba lootust kaotamas. Jumalal ei ole plaani B, Sina ja mina olemegi Tema plaan ning see on meie valik, keda me järgime ja kelle tegusid teeme.

Joel Reinaru
Plussi peatoimetaja

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS