Mis sind innustab?!

Usuelu
Tüpograafia

Inimestena oleme sellised huvitavad olendid, et me ei kipu midagi niisama põhjuseta tegema. Alati ja kõigil me tegudel on mingisugunegi sisemine või välimine põhjus. Ja sellisena elame me kõik oma elu.

Mis on aga see, mis inspireerib sind kristlasena? Loomulikult oleme ka kristlastena siiski erinevad inimesed ja meie ümber toimub palju erinevaid asju, milles vastavalt oleme osalised, pealtvaatajad jne. Kuid kristlastena on eranditult kõigil oma kutsumus ja teenimine, milleks meid ongi loodud. Kahjuks nii mitmedki ei vaevu aga leidma või otsimagi oma erilist rolli Jeesuse järgimisel. Lihtne ja mugav on olla lihtsalt "niisama" oma mulli sees, olla pealtvaataja, olla tarbija, olla südamelt leige.

Tundes Jeesust ja teades, mida ta meie eest teinud on, on võimatu olla leige! Mitte miski muu meie eludes ei ole suure ja määrava tähthsusega kui valik Jeesuse ja Tema järgimise osas. Apostel Pauluski imestas aeg-ajalt inimeste ükskõiksuse üle ning innustas ja aitas paljudel leida osaduse Jeesusega, milleks meid kutsutudki on.

Kutsungi sind üles leidma enda elus see, mille pärast Jumal sinu on üles leidnud. Leia endale regulaarselt aeg end vaimulikult kasvatamiseks, leia endale inimesed, kes on sinu vaimulik pere ja kus on usaldus. Otsi ja praektiseeri vaimuande, milles tõeliselt avastad vabaduse ja rõõmu. Lõpuks võid kogeda, et Jumal ise ongi see, kes sind innustab ja annab motivatsiooni. Ja nii lihtne see ju tõepoolest ongi! Mugavuse asemel leiad rahu ja rahulolu asemel täitud rõõmuga ning oledki uus loodu sellisena nagu sind on loodud. Kui vaja õpi uuesti Jumalat tundma - sa ju mäletad seda esimest armastust ja kogemist Temaga.

Ma tean su tegusid, et sa ei ole külm ega kuum. Oh oleksid
sa ometi külm või kuum!
Aga nüüd, et sa oled leige ja mitte külm ega kuum, sülitan
ma su välja oma suust.
Ilm 3:15-16

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS