Vihakõne

Mõttetera
Tüpograafia

Ma olen viimasel ajal palju mõelnud selle va vihakõne ja vaenuõhutamise ning vihkamise teemal. Eesti peavoolu meedia ja geiaktivistid on mulle seda korduvalt kinnitanud, et ma olen vihkaja ja vihakõneleja. Tugevad sõnad... Mõtlesin, et ma pean siis ikka korra kinni ja mõtlen selle üle järele.

Kas ma siis vihkan?

See, et keegi teisega nõus ei ole, ei tähenda, et üks teist hukka mõistab. Nad lihtsalt ei ole üksteisega nõus. Või siis jällegi. Ema keelab poega mingi asja eest, mis pojale kahju teeb. Poeg kurjustab, et teda keelatakse. Kas poeg ja ema siis vihkavad üksteist? Võimalik, et poeg on mõnda aega pahur, et teda keelati...võibolla ta isegi väljendab oma negatiivseid tundeid...või isegi ütleb, et vihkab oma ema. Aga me kõik saame aru, et see on ainult poja hetkeemotsioon. Loomulikult poeg ja ema armastavad üksteist.

Mida on Piiblis kirjutatud homoseksuaalsuse kohta?

Jumal, Taevase Isana, räägib meile oma Sõna ehk Piibli järgi, et ärge praktiseerige homoseksuaalsust, see ei ole teile hea. Ma tõlgendan väga pehmelt - öeldakse, et see ei ole normaalne. Ei vägivaldne ega ka kahepoole kokkuleppeline homoseksuaalsus pole kuidagi aktsepteeritav.

Vana Testamendi kirjakohad homoseksuaalsusest

Uue Testamendi kirjakohad homoseksuaalsusest

Kas Jumal, Jeesus vihkab meid seetõttu, et ta suunab ja õpetab meid? Jeesus ise julgustab meid olema üksteisele juhatajaks ning ka jamadest väljatõmbajaks. Seega, kui me üksteisele tuletame meelde oma Isa sõnu ning julgustame nende järgi tegema, kas see on vihakõne? Kui ma hoolin oma rahvast ja riigist ning panustan sellele, et homoseksuaalsust ei legaliseeritaks seaduslikult, kas ma vihkan siis oma riigis elavaid homoseksuaale? Isegi, kui ta on kristlane ja samal ajal praktiseeriv homo?

Mõttekoht.

Ei, kindlasti mitte. Aga ma olen mures ja südamevalus. Meie Taevane Isa kutsub meid üles, et me üksteist julgustaksime headele tegudele, pühale eluviisile, karskusele ja armastusele üksteise vastu.

Jeesus ütles talle: „Ma ei ütle sulle seitse korda, vaid kas või seitsekümmend seitse korda. Mt 18, 22

Tema ütles: „Ei keegi, Issand!” Aga Jeesus ütles: „Ega minagi mõista sind surma. Mine, ja nüüdsest peale ära enam tee pattu!” Jh 8, 11

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS