Pluss ajakiri: Esimesed jõulud

Pluss ajakiri: Esimesed jõulud

Mõttetera
Tüpograafia

Tulekul on 2013.aasta viimane Pluss-ajakiri ning tegemist on esimese jõulunumbriga! Juhtkirja näol saad juba natuke lugeda, milliseid tekste ajakiri endas seekord peidab. Samuti ei ole veel hilja tellida Pluss sõbrale jõulukingituseks:) Ajakiri jõuab Misjonikeskusse sel nädalal.

 

Jõulutunde retsept

Piparkoogid, küünlad, tuttav hapukapsalõhn ja eriline, igaühte valdav heldimus on kauni jõuluaja märksõnad. Ent jõulurahu keskel leiame end ikka ja jälle viimasel minutil sisseoste tegemas või lähedastega plaani pidamas, kuidas ja kelle juures sel aastal kokku saada, et nautida jõuluroogasid ja kingitusi. Kui käidud on juba mõnel jõulukontserdil ning tuba on täitunud mandariinilõhnaga, siis palun väga – see ongi retsept jõulutunde tekitamiseks.

Jõulu välisel säral on sisu

Jõulud on nii paljudest tuttavatest pisiasjadest koosnev eriline püha. Kummalisel kombel ei peitu pühadus üheski neist detailidest. See on kusagil mujal. Ah jaa, laulame ka ju saanidest, piparkookidest, lumememmedest ning isegi sellest, kui armsad on meile jõulupuu ja jõuluvana. Kuid siiski peab tõdema, et ka need laulud ei kanna endas erilist pühadust.

Ometi on tegu pühadega. Kust tuleb siis pühadus? Hea lugeja, kui saad aru lihtsast põhimõttest, et moosisai koosneb kahest komponendist, milleks on moos ja sai, siis mõistad, et ka jõuluajal on lisaks välisele särale olemas kusagil sisu.

Suur hulk Eesti rahvast õnneks teab ning ka hindab seda, mis annab jõuludele pühaduse. Seepärast võib jõuluõhtul üle terve Eestimaa näha tuledesäras kirikuid, kus on raske istekohta leida, ning kus jääb tihti ühest teenistusest väheks, et kõiki pidulisi ära mahutada. On ju kirik koht, kus tähistada jõululaupäeval Jeesuse sünnipäeva, nii et see puudutab väga sügavalt südant, kinkides tõelise jõulutunde, mida on raske sõnadega seletada.

Koht, kus peetakse pidusid!

Meie kirikus käis hiljuti grupp koolilapsi kohalikust algkoolist. Kui kirikuõpetaja neilt küsis, kas lapsed ka teavad, mis maja see niisugune on, vastas üks koolijüts: „Jaa, see on ju see koht, kus peetakse pidusid!“ Nii see on, ja kohe-kohe saame kõik taas koguneda suure sünnipäeva tähistamise peole, igaüks oma koguduses. Kui Sina tead kedagi, kes veel ei ole oma elus jõudnud jõuluõhtul kirikuni, siis äkki saad Sa kaasa aidata, et need jõulud oleksid tema esimesed jõulud.

Joel Reinaru
Plussi peatoimetaja

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS