Täidetud elu

Elu kristlasena
Tüpograafia
 
Usun, et Vana Testament on samamoodi Jumala sõna nagu Uus Testament, ning Jumal võib rääkida läbi Vana Testamendi meiega, kui ta tahab. Ja kuigi vahel mulle tundub, et ma parema meelega loeksin Uut Testamenti, alateadlikult arvates, Jumala hääl on seal selgem ning tugevam, siis mul on hea meel, et ma mõnikord eksin. Kuulasin hiljuti ühte jutlust, mis oli ehitatud üles ühe kirjakoha peale 2 Kuningate raamatust. Ma palun, et te loeksite selle mõttega läbi ja et mugavam oleks, ma isegi kopeerin ja kleebin selle siia samasse, teie silmade ette.
2Kn 4:1-7
 
Lesknaise õli
1Kord hüüdis Eliisale keegi naine, üks prohvetijüngrite naisi,
öeldes: "Su sulane, minu mees, on surnud. Ja sa tead, et su sulane
kartis Issandat. Nüüd tuleb võlausaldaja mu kahte poega enesele orjaks
võtma."
2Ja Eliisa ütles temale: "Mis ma pean sulle tegema? Ütle mulle,
mis sul kojas on." Ja ta vastas: "Su teenijal ei ole kojas
midagi muud kui kruus õli."
3Siis ta ütles: "Mine palu enesele külast astjaid, kõigilt oma
naabreilt, tühje astjaid ja mitte liiga vähe!
4Siis mine ja sule uks enese ja oma poegade järelt ja vala
kõigisse neisse astjaisse; ja mis saab täis, pane kõrvale!"
5Ja naine läks ta juurest ära ja sulges ukse enese ja oma poegade
järelt; nemad tõid temale astjaid ja tema valas õli sisse.
6Ja kui astjad said täis, siis ta ütles oma pojale: "Too mulle
veel üks astja!" Aga poeg vastas temale: "Astjat ei ole enam." Ja
õlivool lakkas.
7Siis ta tuli ja kuulutas seda jumalamehele; ja see ütles: "Mine
müü õli ära ja tasu oma võlg! Sina ja su pojad aga elage ülejäägist!"
Väga rikas kirjakoht. Kuid minuga rääkis konkreetselt Jumal ühest asjast. Põhimõtteliselt, kes siis aru ei saanud. Oli üks naine, kelle mees (kes kartis Jumalat) oli vaene, sest ta oli prohvetijünger, ja neil polnud väga palju raha tol ajal. See mees suri ära, jättes naisel kogu oma varanduse, ehk siis midagi. Siis tuli võlausaldaja ja kuna naisel raha polnud maksta talle, tahtis too naise poegi omale orjadeks. Nüüd oli see naine, kes oli just kaotanud oma mehe,  kaotamas ka oma pojad. Päris jama olukord. Naine pöördus Eliisa poole oma murega, kes käskis naisel koguda kokku külast nii palju astjaid kui võimalik, ning minna koju , võtta see üks õli täis astja ja kallata kõigisse neisse õli, mis ta külast kogunud oli. Naine , koos oma poegadega , tegi nii, nagu Eliisa oli käskinud. Kogus külast kokku nii palju astjaid kui leidis, ning läks koju. Ta hakkas valama siis seda õli neisse anumatesse.
Mida ma siit õppisin on viis, kuidas Jumal töötab. Jumal on kõikvõimas, tal ei oleks vaja olnud seda, et see naine läheks külasse, ukselt uksele koputama.`` Vabandust, ma sooviksin teilt laenata nii palju astjaid kui teil on.`` Ta oleks võinud ju lihtsalt kogu selle naise kodu uputada õli sisse. Aga ei, millegipärast pidi too naine seda kindlasti väga ebamugavat ja tüütut tegevust tegema. Jumal töötab nii. Vahel me peame tegema neid ebamugavaid ja tüütuid asju, et saada rohkelt täidetud. Siit edasi pani mind mõtlema  fakt, et Jumal täidab vaid seda, mida me anname. See naine valas õli anumatesse ja kui kõik said täis, küsis oma pojalt, et too veel ühe annaks, aga rohkem ei olnud. Ja kui rohkem ei olnud, lakkas ka õlivool. Jumal täidab ainult seda , mida me talle anname. Väga tore tekst tõesti, aga... Mis on siis see anum, mis ma annan Jumalale. Elu. Väga lihtne, onju. Pühapäeviti kirikus ikka on lihtne laulda`` Kogu elu ma annan sulle...`` Ma hakkasin siis mõtlema, mida reaalselt tähendab, anda kogu elu Jumalale. Kas see on midagi, mida tegin, kui tunnistasin, et Jeesus Kristus on mu päästja? Aga miks ma siis vahel ei tunne nii, nagu ma oleks andnud Talle kogu oma elu. Kas asi on üldse tunnetes? Raske küsimus mu jaoks, aga oluline. Ma tahan, et mu elu oleks täidetud õliga (mis on eriti lahe, on see et Püha Vaimu sümbol on ju õli paljudes kohtades). Ma hetkel veel tegelen sellega, et välja selgitada, kuidas see täpsemini siis toimib, kas on selle jaoks mõni valem...ma ei tea. Aga ma arvan, et elu tuleb jagada ehk erinevateks valdkondadeks, ja siis üle vaadata, kas selles valdkonnas usaldad Jumalat , või mitte. Ma arvan, et selle tunneb küll igaüks ära, kas ta usaldab või mitte.
Jah, ühte ma aga tean- Väga rumal oleks tõesti tuua ainult üks astja, kui Jumala õli jätkuks sajasse astjasse.
 
Ave

 
Pastor, kes pidas jutluse sel teemal, oli James Macdonald, Harvest Bible Chapel.
 
alt
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS