Kuidas teha raha kogudusele?

Kristlus
Tüpograafia

alt

Igal kogudusel on soove, mis paljuski jäävad kinni raha taha ja seetõttu siinkohal paar head nippi, kuidas kogudusele lisa raha teenida.

Paljudes kogudustes on sel puhul seatud üles infolaud, kust külastajad saavad soetada raamatuid, meeneid, muusikat, aga ka koguduse liikmete esiemeid. Paljudes kogudustes korraldatakse ka eriväljamüüke, et koguda raha projektidele. Näiteks EMK Tallinna koguduses tegutsev Hugo Lepnurme Orelifond korraldab regulaarselt väljamüüke oreli ehitamise puhul, kuhu koguduse liikmed annetavad esemeid, isegi moosid lähevad müüki - ja nii saab orel iga müügiga vile, kuni kogu komplekt koos on. Kuid kõike seda saab pakkuda ka läbi interneti, milleks sobib suurepäraselt e-pood.

Kas kirik peaks selleks tegema ekstra e-poe? Kindlasti mitte, kuid kaasaegsed e-poed saab integreerida olemasoleva veebilehega, et panna müük püsti kasvõi Facebooki lehel. Sestap ei ole e-poe tegemiseks vaja tellida eraldi kodulehte, piisab kui kasutada e-poe moodulit, mida on võimalik tõsta kodulehele. Selline e-poe lahendus võimaldab koguduse meeneid, raamatuid ja paljusid teisi esemeid regulaarselt müüa kõigile ja miks mitte ka välismaale.

Tasemel e-poed pakuvad rahvusvahelisi makseviise ja nii saate saata asjad kasvõi Austraaliasse või Venemaa avarustesse, mille kaudu raha teha kõigi allüksuste ja misjonite vajaduste katteks. On selge, et koguduse liikmetel on eriline vastutus ja panus läbi annetuste, aga kõigil on piiratud eelarve, siis selline lihtne lahendus suurendab koguduse sissetulekuid just väljaspoolt kogudust.

E-poe tegemiseks ei pea olema pikk nimekiri tooteid, piisab, kui neid on paar tükki või siis üks toode. Näiteks võib kogudusel olla välja antud raamat ja sel juhul saab e-poe kaudu seda levitatada globaalselt, üle kogu maailma. Kusjuures selline lahendust sobib ka annetuste kogumiseks väljaspoolt Eestit. Internetiturundus OÜ tegeleb turundusega ja aitab e-poe tegemisel õla alla panna. Kogudustele kehtivad meil alati eriti soodsad hinnad ;)

Kui vaja, teeme ära!

Lisaks: Internetiturundus OÜ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS