Eesti EKB Koguduste Liidu presidendi jõululäkitus AD2010

Kõne
Tüpograafia

Eesti EKB Koguduste Liidu presidendi jõululäkitus AD2010Kallid inimesed, kogudused ja kogukonnad üle Eestimaa, Jumal armastab meid kõiki jäägitult. Jõuluööl inimeseks sündinud Jumala Poeg on selle armastuse suurimaks väljenduseks ja eeskujuks, kuidas meiegi inimestena üksteisele armastust võime väljendada. Piibel ütleb:

Armsad, armastagem üksteist,?sest armastus on Jumalast ja igaüks, kes armastab, on sündinud Jumalast?ja tunneb Jumalat. Kes ei armasta, see ei ole tundnud Jumalat,?sest Jumal on armastus. Jumala armastus meie vastu on saanud avalikuks selles,?et Jumal oma ainusündinud Poja on läkitanud?maailma, et me tema läbi elaksime. Selles on armastus -?ei, mitte selles, et meie oleme armastanud Jumalat, vaid et tema on armastanud meid?ja on läkitanud oma Poja lepitusohvriks meie pattude eest. Mu armsad, kui Jumal meid nõnda on armastanud, siis oleme ka?meie kohustatud armastama üksteist. Jumalat ei ole keegi iial näinud. Kui me üksteist armastame,?siis püsib Jumal meis ja tema armastus on saanud meis täiuslikuks. (1Jh 4:7-12)

Inimesed võivad omistada elule väga erinevaid mõtteid. Jumala mõte on, et elaksime armastusele. Armastada tähendab tahta koos elada. Armastada tähendab hoolitseda, isegi ennastohverdavalt teiste eest hoolt kanda. Armastada tähendab jagada oma parimat, nagu Jeesus seda tegi. Armastuses väärtustab Jumal igavesti püsivaid suhteid. Samasuguste suhete ja ellusuhtumisega maailma kutsub ta meidki. Kui jõuluööl inimesepojana sündinud Jeesuse elu oli elatud, võis selle kokku võtta üheainsa sõnaga: Armastus.

Mis võtab meie elu kokku? Lõppkokkuvõttes on see mitte „mis“, vaid „Kes“. Jumal võtab inimelu kokku armastuse tähenduses. Kui palju oleme üksteist armastanud, nii palju olemegi tähenduslikult elanud. Teisel pool elu piiri pole enam millelgi muul tähendust, ka mitte usul ja lootusel, kuna need on sealpool juba täide on läinud. Jääb vaid armastus ja see, mis armastus tein'd. Armastus ei saa olla abstraktne nimesilt. Armastus on tegusõna. Sõnum Jumala armastusest sai teoks Jeesuses. Sedasama armastust saab aga tunda ja tuntuks teha igas eluloos. Anname siis oma parima, olgu jõuludes või pärast jõule, et armastuse mõiste teoks teha. Siis ja ainult siis olemegi tähenduslikult elanud.

Armastuses teile mõeldes -

Meego Remmel

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS