3D koguduse teenistuselt: kas mängid või loed 100 aastat manuaali?

Teenistus
Tüpograafia

3D koguduse teenistuselt: kas mängid või loed 100 aastat manuaali?Osalesin 3D koguduse teenistusel, kus tegin Pluss ajakirjas ilmuva Jakob Remmeli artikli jaoks pilte aga lisaks piltidele sain väga heade mõtete osaliseks. 

3D koguduses algas uus seeria "Kõige olulisem", mis keskendub siis sellele, et mis on see kõige olulisem? Esimesel korral kõneles Jakob Remmel kristlaseks saamisest ja oma värske usuelu elama hakkamisest.

Kas mängid või loed 100 aastat manuaali?

Lauamängude fännina haaras mind mõte keerulisest lauamängust - Kas hakkad mängima pisku teadmistega või ootad 100 aastat, et paksust manuaalist läbi pureda? Jutt oli siis Civilization lauamängust, mis on väga rohkete detailidega ja üsna keeruline. Jakob võttis mitmel päeval tunde aega, et sellest midagi sotti saada ja väga palju ei saanudki kohe aru... aga õe sünnipäeval oli valida, kas veeta aega taas mitmekesi manuaali puredes või hakkata kohe katsetama ja selle käigus õppida. Otsustat viimase kasuks.. ja läks üle kivide ja kändude, tehti palju vigu jne aga ometi sai nii mäng palju selgemaks ning nauditi ühiselt koos veedetud aega.

Ma arvan, et see oli väga oluline õppetund selle kohta. et kohe alguses ei ole vaja teada kõiki detaile ja kogu teoloogiat. Head otsust saab ka vähemaga teha. Aga kindlasti on koht sellel, et pidevalt juurde õppida.

Või et siis oma usujagamine... me ei pea olema teoloogia professorid, et jagada oma usku. Alustada võib ka juba nendest teadmistest ja kogemustest, mis mul juba praegu on. Küll neid kogemusi ja teadmisi aegamisi tegutsemise käigus juurde tuleb :)

3D koguduse teenistuse "Kõige olulisem" 1osa pildid

3D Koguduse teenistus - Kõige olulisem osa1

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS