Geiabielude seadustamisest Inglismaal

Foto: REUTERS/Finbarr O'Reilly. Anglikaani kiriku sinod.

Ülevaated
Tüpograafia

Anglikaani kirik tunnistab, et geiabielu saab Inglismaal seaduslikuks üsna pea ning keskendub seadusemuudatuse parandustele.

Anglikaani ning Roomakatoliku kirikud Ühendkuningriikides on seni püüdnud veenda seadusorganeid säilitama senist abielu definitsiooni, kuid valitsuse kindel plaan on seadustada geiabielud aastaks 2015.

Leicesteri piiskop Tim Stevens ütleb avalikus teadaandes: „Mõlemad parlamendikojad on väljendanud selge häälteenamusega, et tuleb luua seadusandlus, mis lubab samasoolisi abielusid.“

Avalik arvamus geiabielude suhtes on Ühendkuningriikides jätkuvalt kahestunud. 2012.a märtsi küsitluse andmetel toetas geiabielusid vaid 43% inimestest. 32% küsitletuist toetavad geipaaride tsiviilpartnerlust ning 16% on vastu nii geipaaride abielule kui tsiviilpartnerlusele. Sellest hoolimata usub 78% britte, et Suurbritannia on geide suhtes tolerantne.

Veel üks huvitav number sellest küsitlusest – 63% vastanutest arvab, et Ühendkuningriikide peaminister David Cameron toetab geiabielude seadustamist vaid poliitilistel põhjustel.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS