Sinu tänu

Minu tänu puhkuserohkest suvest

Päevasõna
Tüpograafia

Kõik sünnib ju teie heaks, et arm üha enamate inimeste tänu kaudu rohkenedes kasvaks Jumala austuseks.

Lugesin seda (2kr 4,15) mõni aeg tagasi ja ei saanud üldse rahu. Kuidas siis sellega on? Kas tõesti minu ja sinu tegude tõttu kasvab arm? See ei kõla ju loogiliselt! Arm on ju kingitus, mille saamiseks saan ma teha vaid üht - vastu võtta. Kuidas see kasvab minu tegemise tõttu?

Või on siin ehk midagi sellist, millest evangeeliumites kirjutatakse "Ja ta ei teinud seal kuigi palju vägevaid tegusid nende uskmatuse pärast"?

Äsja lõppes Kõrgema Usuteadusliku Seminari õppesess Saaremaal ja seal lahkasime seda lugu, kus Jeesus teeb terveks pimeda sülitades ja käed peale pannes ning alguses pime kohe ei näe aga Jeesus proovib uuesti ja pime saab terveks... tuleb ehk tuttav lugu ette? Kui seda Markuse evangeeliumist lugeda, siis seal on kirjas, et ta viib pimeda külast välja! Ta ei teinud imet seal samas!

Jeesuse kohta öeldakse, et ta rääkis nagu see, kellel on meelevald. Inimesed muutusid, kui nad olid temaga koos. Seega pimedat külast välja talutades oli tal aega temaga koos olla ja vestelda. Ma usun, et pimeda usk kasvas selle aja jooksul. Ja loomulikult ei olnud ümberringi ka seda rahvahulka, kes võiks oma negatiivsuse ja uskmatusega takistuseks olla. Mulle tundub, et Jeesus lihtsalt aitas luua soodsat keskkonda tegemaks pimedale head. Aga pimedal tuli siiski ka teha oma väike osa suures imeteos.

Seega võin öelda, et jah, ma tõesti saan midagi ära teha armu rohkenemiseks. Ehk siis, minu ja sinu tänu loob sellise keskkonna, kus on soodne pinnas usule. Ja kui on usku, siis on ka Jeesusel ruumi teha oma tööd ning arm saab avalikuks....rohkeneb ja kasvab Jumalale austuseks.

Olgu meil siis algavas tööaastas rohkelt tänumeelt :)

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS