Kaev.net saab uue kujunduse

KAEV.net
Tüpograafia

Kaev.net saab uue kujunduseViimasel ajal olen rohkesti aega veetnud Kaev.net uue kujunduse kallal ja toon siin kohal ülevaate toimuvast.

Kujundus ja küljendus saab olema täiesti teistsugune ning mitmed asjad on teistmoodi paigutatud. Uue Kaevuga tuleb rohkem värvi ja paremad võimalused kujundada veebi vastavalt hooajale. Tänapäeval on ekraanid suuremad ja seega olen muutnud ka teksti suuremaks üle kogu veebi. Tegelikult muutub palju rohkem kui ainult kujundus, kuid loomulikult on kujundus see, mis esmalt silma torkab ja seetõttu ka väike ekraanitõmmis uuest kujundusest :)

Kaevu uus logo

Alates eelmisest aastast on Kaev.net osa Jesus.net võrgustikust ning seoses sellega muutub ka logo. Uue logo ringlevad noolekesed tähistavad jagamist ja värskendust ning see on ka Kaev.net mõte - jagada ja värskendada :)

Kaev.net uus sisuhaldussüsteem

Sisuhaldussüsteemiks on hetkel Joomla 1.5 ja selle vahetab välja versiooniga 2.5. Uues süsteemis on palju muutunud: täiustatud otsing, parem otsimootoritele optimeeritus, tõusnud on turvalisus ja kasutajate haldamine ning edaspidi on süsteemi uuendamine lihtsam ehk siis ühe hiirekliki kaugusel. Uus sisuhaldussüsteem tähendab ka, et uuendada tuleb kõik Kaev.net'is kasutatavad teenused nagu näiteks pildid ja videod aga neist altpoolt lähemalt.

Menüüde ümberpaigutus

Uues Kaevus on menüüd löödud suuresplaanis kaheks - teenused ja artiklid. Pildid, videod, üritused, foorum, blogid on ülamenüül ja uudised-artiklid on peamenüül. Korrigeeritud on ka dubleerimisi. Praegu ülamenüüs olev sisselogimine ja registreerimine liigutan nähtavamale kohale.

Piltide vaatamine, kasutamine ja haldamine

Kasutusele tuleb uus programmijupp, mis hakkab haldama pilte Kaevus. Ei midagi väga suurt ja võimast aga ühtteist toredat võimaldab see siiski. On võimalik ühendada erinevaid pildialbumeid ühele lehele kokku. Uue pildisüsteemiga saab pilte normaalselt allalaadida! ja teha ka slideshow'd..

Ürituste keskus

Tuleb kasutusele täiesti uus üritustekeskkond, mida on väga-väga lihtne kasutada. Üritustele saab registreerida, saab määrata mitu inimest saab üritusele regida ning saab teha ka tasulisi üritusi ning kasutajad saavad piletit osta. Parem otsingusüsteemide optimeeritus.

Videosüsteemi uuendus

Olemasolevale funktsionaalsusele lisanduvad grupid, playlistid ja kanalid. Uuendatud on videopleiereid. Parem otsimootoritele optimeeritus. Suurem videosüsteem uuendus tuleb aga kunagi selle aasta jooksul. See oleneb videosüsteemi arendajast, kui see valmis saab, siis kohe ta ka siia Kaev.neti jõuab.

Tagasiside muutub Ideeks

Tagasiside keskus muutub aga Ideekeskuseks, mille vahendusel saab igasuguseid ideid ja soovitusi nö õhku visata ja siis teised saavad neid ideid oma häältega toetada ning täiustada. Ja püüan seda paremini integreerida veebi erinevate osadega.

Lahtised otsad...

Veel ei ole kindel, et millist tekstiredaktorit kasutama hakkab. Regi ja logi kujundus ei ole veel paigas. Esilehe küljendus on veel lahtine, ülemine pool koos kõige uuemate lugude näitamisega on paigas, kuid sealt allapoole on kõik veel lahtine. Mõtlen, et ehk peaks meedia tasku keset lehte tegema ja kuidagi hästi ja loogiliselt pilte ning videosid seal kuvama. Küljendus üldiselt on selline, mis on võtnud meeletu mõttetööaja ja vajab veel rohket mõtlemist ja katsetamist. Lahtine on veel ka kas hakkab kasutama artiklite sisestamisel uut ja lihtsustatud vormi, võimalik, et selle kasutuselevõtt jääb uuenduskuuri teise faasi, siis kui uus veeb üleval ja esimesed vead parandatud.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS