3D kogudus visandab laienemist Tallinna

Kogudus
Tüpograafia

altEKB Liidu noorim kogudus, 3D kogudus Tartus tegi uue aasta esimesel päeval ametliku otsuse alustada eeltööd kogudusliku osakonna rajamiseks Tallinna 2014. aastal.

2010. aasta septembri algul teenistusi alustanud ja esimese ristimise järel sama aasta viimasel päeval ametlikult asutatud 3D kogudus, kes võeti Eesti EKB Koguduste Liidu liikmeks mullu märtsikuus toimunud aastakonverentsil, kogunes uue aasta õhtul tulevikuvisiooni visandavale täiskogu koosolekule. Üheskoos pühaõhtusöömaaega jagades meenutati Jeesuse Vaimus rajatud ristikoguduse sündi 1. sajandil ja 3D koguduse registreerimist 2010. aasta jaanuari alguses. Samas kinnitas pastor Jakob Remmel koos koguduse juhatusega saadud visiooni evangeelselt edasi kasvada ja vaimulikult areneda ning laieneda pealinnaga seotud liikmete kaudu ka Tallinna osaduskonda luues. Kui Jumal lubab, võib see aset leida 2014. aastal. Seni koolitatakse jüngerlikult uusi juhte ülikoolilinnas.

Tartus pastorina jätkava Jakob Remmeli kõrval hakkavad Tallinna osakonna rajamist aegsasti ette valmistama 3D koguduse juhatuse liige ja KUS seminarist Mart Pöör ning Tartu Ülikoolis ajalugu tudeeriv Tallinna Kalju Baptistikoguduse noortejuht Sven-Joonatan Siibak.

Evangeelse jõuluteenistusega Vanemuise kontserdimajas ja koolivaheaja talvelaagriga Kõrvekülas taas hulga noori usule toonud 3D on aastaga kasvanud üle poolesaja liikmeliseks elujõuliseks koguduseks. Lisaks pühapäevastele teenistustele, mida on võimalik hiljem veebis järele vaadata, kogunetakse nädala sees eri vanuserühmades kodugruppides, et üheskoos paremini Piiblit tundma õppida, palvetada ning usus kasvada ja vaimuande teenimistöösse rakendada. 2012. aasta jaanuarikuises jutluste seerias ja väikegrupikogunemistel suhete teemal rääkides pööratakse eritähelepanu poiste kujunemisele tõelisteks meesteks ning kristlikeks töötegijateks ja juhtideks.

Loe lähemalt koguduse visioonist pastor Jakob Remmeli blogist:  http://jakobremmel.blogspot.com/2012/01/3d-koguduse-campus-tallinna-2014.html

allikas: www.ekklesia.ee

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS