Vanamõisa kinnistu sai uues kuues avatuks

Kogudus
Tüpograafia

Vanamõisa kinnistu sai uues kuues avatuks25. juunil leidis Saaremaal Vanamõisa külas aset omaaegse palvemaja juurde rajatud Pähklimäe Puhkekeskuse kiigeplatsi pidulik sisseõnnistamine.

Kuressaare Siioni koguduse eestvõttel on endise Vanamõisa (Roose) palvela taga paiknevale võsastunud maatükile kujundatud ala, millel asuvad külakiik, palliplatsid, väike vabaõhulava, lipuvarras, lõkkease, grillimaja, telkimisala, ronimisatraktsioonid lastele jne. Taastatud on 150 meetrit kiviaeda ja talustiilis väravad. Rajatud on juurdepääs Ennu külla viivalt teelt ja parkimisala 20 sõidukile.

Abisummad selle platsi rahastamiseks eraldati LEADER-meetme kaudu. Tähelepanuväärne on ka kogudusepoolne omaosalus. Nii on looduslikult kaunis maa-ala avatud mõtestatud vaba aja veetmiseks ka külakogukonnale. Koguduserahva rõõmu oligi tulnud jagama päris palju inimesi kohalikest peredest. Avamisel osales ja platsi sissepühitsemispalve pidas EKB Koguduste Liidu asepresident Viljar Liht, Vanamõisa koguduse ajaloost ja platsi saamisloost tegi ülevaate Margus Mäemets, tervituse ütles Pihtla vallavanem Jüri Saar. Kontsertosas musitseerisid Hiiu Folgi eestvedaja Astrid Böning-Nõlvak ja Eike Vellend. Platsilt käis õhtu jooksul läbi ligi 200 inimest. Igaüks sai ka tüki torti, mida pakuti vana palvela suures saalis. Pärast jaaniõhtule sobilikke rahvamänge ja jõukatsumisi süüdati jaanilõke, mille ääres noorem rahvas istus kuni keskööni.

Puhkekeskuse juurdeehitatud osas on kaasaegselt sisustatud köök, suurepärased pesemisruumid ning mõned külalistetoad. Vana saaliosa on veel pisut väsinud ilmega, aga sealgi on võimalik laagrilistele lauda katta ning koosviibimisi pidada. Umbes kilomeeter eemal asub mõnus ujumiskoht. Mitmed on juba sel suvel avaldanud soovi Pähklimäel oma suvepäevi korraldada. Kogudus on rõõmuga valmis edaspidi soovijaile aja broneerima.

Allikas Eesti EKB Liit

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS