Kirikute nädalat "Heartbeat Tallinn" külastas üle 15000 inimese

Eesti
Tüpograafia

Kirikute nädal Heartbeat Tallinn külastas üle 15 000 inimeseJuuli lõpus toimunud kirikute nädal "Heartbeat Tallinn" tõi Eestisse külalisi enam kui 30 riigist ning pakkus värvikaid elamusi igale maitsele. Pääsmetega sündmusi külastas üle 15 000 inimese, ning vähemalt sama palju said osa linnatänavatel ja parkides aset leidnud sündmustest. Heategevusprojektide käigus said abi ligi sada leibkonda, külastati haiglaid, hooldekodusid ja vanglaid.

Tallinna kirikutega koostöös ning Agape Euroopa MTÜ eestvedamisel korraldatud "Heartbeat Tallinn" nädala tegevusi saatis põhimõte panustada linna positiivsesse arengusse. Toimunud sündmused pakkusid meeldejäävaid elamusi illusionistide, muusika ja tantsu saatel, lustakaid õhtuid kõhurääkija ja miimi vahendusel ning jagamisrõõmu "Tasuta abi" ning teiste sotsiaalprojektide raames. Nädala raames oli võimalik nautida vaikust ja rahu kirikutes ning osa saada hinge kosutavatest koosviibimistest ja palvustest.

Üle Euroopa oli selleks nädalaks pealinna kokku tulnud ligi 1500 väliskülalist rohkem kui 30-st riigist üle maailma, kes olid üllatunud selle üle, kui vähe eestlased teavad kristlusele rajatud Euroopa kultuurilugu.   

"Meie eesmärk festivali korraldades oli eelkõige kristliku kultuuri tutvustamine, selle aluste avamine," räägib "Heartbeat Tallinn" nädala koordinaator Lehari Kaustel. "Kirikud Eestimaal hoolivad oma maast ja rahvast ning on valmis tulema kokku, et üheskoos midagi ära teha." 

Tallinna praosti, Jaan Tammsalu sõnul andis toimunu võimaluse pöörata rohkem tähelepanu sellele, et kirikud on meil kogu aeg olemas, uksed on avatud ja väärtused, mis annavad hingerahu, on igaühe käeulatuses. Rõõm oli tõdeda, et jumalateenistused Tallinna kirikutes olid selle nädala lõpus rohkearvulised.

Kirikute nädala raames toimunud "Kristuspäev - Eesti palvetab" tõi kokku üle nelja tuhande inimese. Peakorraldaja, Agape Eesti direktor Herman Jürgens näeb olulist kordaminekut toimunud koostöös: "Tõeliselt hea meel oli eri konfessioonide koguduste vahel toimunud tiheda koostöö üle, mis sündmuse ettevalmistusi saatis."

Heategevusprojektide raames külastati koos muusik Pepe Toloneniga Harku, Tartu ja Viru vanglat. Külastajad said sooja vastuvõtu osaliseks ja Harku vanglas tulid kuulajad külalisi isiklikult kättpidi tervitama ning hüvasti jätma. Agape humanitaarabi võrgustik GAiN (Global Aid Network) tegi koostööd Tabiita Misjoniga ning kirikute nädala raames anti abi üle 70 perele ning kogu "Heartbeat Tallinn" ettevalmistuse ning järeltöö käigus ollakse toeks ligi 500 leibkonnale.

"Heartbeat Tallinn" korraldusmeeskond tänab kõiki ajakirjanikke ja koostööpartnereid meeldiva ja sisuka koostöö eest!

Sügisel on plaanis anda lähemat teavet kristlikku kultuuri ja ristiusku tutvustava Alfa kursuse kohta, mille raames jagavad lugusid oma isiklike elude kohta teiste seas Tiidrek Nurme ja Immanuel Volkonski.

Pilte ja nädala sündmuste reportaazi saab näha nii Facebooki lehelt, kui ülevaatlikult ka siit galeriist ning Agape Euroopa üha täinevast galeriist.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS