Patriarh Kirill kutsub jõululäkituses kristlasi kurjale vastu seisma

Läkitused
Tüpograafia

Patriarh KirillMoskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill kutsub oma jõululäkituses nii katoliiklasi kui protestante kuulutama Jumala kuningriiki ja seisma vastu kurjuse jõududele maailmas.

Vene kirikupea märkis: „Kristuses Jeesuses me oleme uus loodu, me oleme sünnitatud uueks, surematuks eluks, et me, „öeldes lahti jumalakartmatusest ja ilmalikest himudest, elaksime praegusel ajal mõõdukalt ja õiglaselt ja jumalakartlikult“ (Tt 2:12).“ Kirill lisas, et kristlased peavad seda Jumala andi kasutama selleks, et „vastu seista meid ümbritsevatele kurjuse jõududele maailmas“.

Patriarhi sõnul vajab inimkond kristlikku kuulutust rohkem kui kunagi varem. Ta kutsus erinevate konfessioonide kristlasi „tunnistama Kristuse sünnist ikka ja jälle mitte ainult sõna, vaid ka teoga; jutlustama Jumala kuningriiki, kus pimedus pole veel levinud.“

Patriarhi jõululäkitus on adresseeritud Rooma paavstile, Armeenia kirikupeale, Canterbury peapiiskopile, Soome luterliku kiriku peapiiskopile, Saksamaa evangeelse kiriku (EKD) nõukogu esimehele ja teistele kirikujuhtidele.

Allikas http://meiekirik.ee

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS