3 põhjust, miks Su vabatahtlikud lahkuvad

Teoloogia
Tüpograafia

3 põhjust, mis Su vabatahtlikud lahkuvad{jathumbnail off} Aastast aastasse otsime me kvaliteetseid vabatahtlikke. Me oleme väga elevil, kui leiame mõne, kes väga armastavad tudengeid liituvad meie meeskonnaga. Aga kohe üldse ei suuda ma taluda seda, kui vabatahtlikud lahkuvad teenimistööst. Miks vabatahtlikud lahkuvad noortetööst? Nad lahkuvad sageli järgmistel põhjustel:

Ühendus

Noortetöö tegijad lahkuvad, kui neil ei ole isiklikku seost juhiga. Sel põhjusel on väga tähtis meie kui juhtkonna jaoks mentordada vabatahtlikke. Me ei saa mõelda neist kui töömesilased. Me ei peaks olema ainult sõbrad vabatahtlikele, vaid ma arvan, et on oluline ka aidata neil kasvada vaimselt. Nad valavad oma elu tudengitesse, on loogiline, et meie teeme seda sama nende eludesse.

Vale missioon

Täiskasvanud vabatahtlikud, kellede arvates on nende töö nõuda reegeleid, ei mõista noorte juhendamise missiooni. Nad arvavad, et me ei tee oma tööd, kui noored saavad "teha mida nad tahavad". Seega on nad pettunud, kuna neile tundub, et nemad ainsana nõuavad reegleid. Ole kindel, et su noortetöö missioon on läbipaistev; treeni ja juhenda oma vabatahtlike tudengeid armastama, hooli nende vajadustest ja toeta neid Jumala sõna järgimisel.

Vale inimese teenimine

Mulle meeldib küsida vabatahtlikelt, "keda sa teenid?" Vastused on alati huvitavad. Ma kuulen sageli, "Ma olen siin selleks, et teenida noortejuhti-pastorit." Ma palun, et sama küsimusele vastaksid noorsootöötajad ja nad arvavad, et vabatahtlikud on siin tudengite teenimiseks. Suur ebakõla. Me peame aitama meie vabatahtlikel mõista, et me tahame neile luua suhteid tudengitega, mis viivad nende tudengite elud muutustele. Me võime pettuda vabatahtlikest, kui nad kunagi räägi tudengitega või ei küsi kunagi tudengitelt küsimusi. See frustratsioon on ilmne ja vabatahtlikud arvavad, et nad on teinud midagi valesti. Nii nad üritavad teha rohkem tööd, et teenida noortepastorit aga noortepastor pettub üha enam. Peagi avastame, et me ei taha teha koostööd. Ole selge oma ootustest täiskasvanud vabatahtlikele. Koolita neid, kuidas luua suhteid. Kui sa oled oma täiskasvanud vabatahtlikega "samal lehel", siis nad jäävad.

Tõlge Evelin Tamm ja Helari Hellenurm

Artikli autorist

Minu nimi on Doug Franklin ja ma teenin noortetöö tegijaid läbi organisatsiooni LeaderTreks. Ma armastan noortetööd ja inimesi, kes selles teenimistöös kaasas on. Ma töötan imelise meeskonnaga luues vahendeid ja uurides võimalusi, et noortetöötegijad arendaksid tudengitest välja uued noortejuhid. Ma tahan mõjutada noortetöötajaid, et nad esitaksid tudengitele väljakutseid ja valmistaksid neid juhtimistööks Jumala kuningriigis.

Rohkem Doug Franklin'i artikleid või külasta veebi www.dougfranklinonline.com/

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS