Mika Tuovinen: pole parata, kui jääme Piibli järgimise tõttu rahast ilma

Teoloogia
Tüpograafia

Mika Tuovinen piibliõpetuse järgimisestSoome Rahvamisjoni uueks juhiks valitud Mika Tuovinen leiab, et kui misjoniselts jääb Piibli õpetuse järgimise tõttu mõnede koguduste rahalise toetuseta, siis pole midagi parata. Nimelt on Helsingi ja Vantaa luterlikud kogudused otsustanud Rahvamisjoni rahalisest toetusest ilma jätta, kuna misjoniselts ei poolda naiste ordineerimist ega kiida heaks homoseksuaalset eluviisi.

„Kui me Jumala Sõnast ehk Piibli õpetusest kinnipidamise tõttu rahast ilma jääme, siis pole midagi teha. Või selle tõttu, et Rahvamisjon peab kinni arusaamast, et homondus on Jumala tahte vastane,“ kirjutab Tuovinen oma ajaveebis.

Mika Tuovinen meenutab Taanieli raamatu jutustust, kuidas kuningas Nebukadnetsar laskis valmistada kuldse ebajumalakuju, mida kõik pidid kummardama. Siiski leidus kolm meest, Sadrak, Meesak ja Abednego, kes keeldusid seda tegemast ning heideti tulisesse ahju.

Tuovinen rõhutab samas, et iga üksikut inimest tuleb respekteerida: „Jumala ees oleme me kõik rikutud ja patused. Ja Jeesuses me saame kõik sama andeksandmise ning oleme õed ja vennad sõltumata seksuaalsest orientatsioonist.“

Pastor Mika Tuovinen töötas varem EELK Misjonikeskuse juhatajana.

Sama tekst Mika Tuovineni blogis Soome keeles

Allikas Meie Kirik

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS