Kolgata kogudus ostis uue kiriku

Kolgata kogudus ostis uue kiriku

Kogudus
Tüpograafia

Tartu Kolgata baptistikogudus ostis 21. oktoobril 2013 järelmaksuga uue kogudusehoone aadressil Veski tn 40, mis seni kuulus uusapostlikule kirikule.

Kolgata kogudus kolib senisest palvelast avaramatesse ruumidesse. Põhimõtteliselt on tegemist kasutusvalmis hoonega: pane tuled põlema ja alusta tegevusega. Kogu sisustus jääb sisse. Üht-teist tuleb siiski remontida ja koguduse tegevuse tarvis käepäraseks kohandada. Avateenistus uues hoones toimub 10. novembril 2013 kell 11 koos koguduse 112. aastapäevaga. Lõplikult saab hoone Kolgata koguduse omaks pärast järelmaksu tasumist hiljemalt märtsiks 2015.

Leho Paldre selgitab tausta, mis on tõuganud muudatustele

Selle kohta ei saa me muud öelda, kui et „Issanda käest on see tulnud, see on imeasi meie silmis“ (Ps 118:23). Oleme kogenud ruumikitsikust juba aastaid. Meie liikmeskond on tasahaaval kasvanud 160ni. Kogudusest üle poole moodustavad 16-40aastased, noortetöös osaleb üle 50 inimese, pühapäevakooli viies vanuserühmas käib 40 last. Viimase aasta jooksul alustasime eestpalvetoaga, samuti eraldi noorte tööealiste õhtutega, näeme perspektiivi venekeelse töö arendamises. Pühapäevakooli rühmad saavad abiruumide vähesuse tõttu koguneda üle-pühapäeviti; teenistuste ajal on lastega perede kõrvalsaal pidevalt ülerahvastatud; tilluke köögiruum keldris on aegunud; pole ka ruumi, kus kogu kogudus saaks lauaosadust pidada, eri muusikarühmad ei saa korraga proovi teha. Ühesõnaga: meie palvemaja on küll hubane, ent jumalariigi arenguks vajame avaramaid ja kaasaegsemaid.

Sellest tulenevalt valmistasime viimasel aastal ette palvela juurdeehitust. Olime sel suvel juba koppa maasse löömas, kui saime teate, et Tartu uusapostlik kirik on müümas oma avarat hoonet. Otsustasime aja maha võtta.

Tegu on 1995. aastal valminud kaasaegse hoonega, kus üldpinda on kaks korda rohkem, kui oleks meie palvelas olnud ka pärast juurdeehitust. Samas ei ole hoone meie vajadusi arvestades ka mitte liiga suur. Lahendatud saavad abiruumidega seonduvad pidevad kitsaskohad. Hoone asub imeilusa mahuka krundi peal kesklinna vahetus läheduses (krundi suurus 5270m2, praegune krunt on 850m2). Krundi peal on 30kohaline parkla, mida praeguse palvela juures poleks kunagi võimalik tekitada. Seal saab korraldada ka seminare, konverentse ja kogukonnale suunatud üritusi.

Uue hoone läheb meile maksma suure summa: 500 000 eurot. Oleme tänulikud paljude varasemate annetuste eest oma kogudusest ja väljastpoolt. Nende ning vähemal määral ka laenu abil saime maksta esimese osamakse, 50% hinnast.

Teise poole hinnast peame tasuma märtsiks 2015. Selles osas vajame lisaks oma koguduse panusele sõprade ja toetajate abi väljastpoolt. Plaanime müüa oma senise palvela, ent ka selle müügi õnnestumisel jääb meil kogusummast 25% puudu. Täname südamest mitmeid sõpru, kümmet EKB Liidu kogudust ja paari firmat, kes on alates septembri algusest meie hoone ostu juba toetanud. Nii on meie puudujääk 1,5 kuuga juba vähenenud 3% võrra!

See, et kirikuhoonet saab valmis kujul osta, on väga harukordne juhtum. Küll Jumalal on sellega oma plaan. Tahame olla Talle sõnakuulelikud. Kui tunnete ise, koguduse või firmana südames soovi toetada meie uue kogudusehoone ostmist, siis oleme selle eest väga tänulikud. Annetada saab Tartu Kolgata baptistikoguduse kontole, selgituseks „Annetus uue hoone ostuks“.

  • SEB pangas 10152001810001
  • Swedpangas 221018177924
  • Nordea pangas 17000384719
  • LHV pangas 771001143596

Oleme tundnud Jumala kandvaid tiibu kogu viimase aasta jooksul ning usume, et Tema kannab meid võiduka lõpuni! Jumala õnnistus on seegi, et koguduseperes on erinevaid spetsialiste, kelle oskused asjaajamisel ja ehitustöödel nüüd järsku hädasti ära kuluvad. Meie eesmärk aga on, et uus hoone oleks kohe algusest peale täidetud evangeeliumi ja Kristuses muudetud eludega.

Palume, et kannaksite meid palves eriti 10. novembril 2013, mil peame avateenistust uues hoones koos koguduse 112. aastapäevaga. Võite tulla ka varem uudistama!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS