Kalju pannkoogikohvikus valmistati 100 liitrit tainast

Kogudus
Tüpograafia

altKalamaja päevade pannkoogikohvikus valmistati laupäeval 100 liitrit tainast. Kalju kiriku õuel ja Tetermanni majas pakuti 500-600 külastajale terve päeva jooksul mõnusat olustikku kohvijoomiseks, lastele linnamänge ning igal täistunnil kirikus kontserte.
„Olen elanud 60 aastat Kalju kiriku lähedal, aga kunagi pole sisse astunud,“ teatas üks vanahärra, kes oma prouaga pisarsilmil toreda võimaluse eest tänulikud olid. Lõuna ajal kogunesid Tetermanni majja piirkonna seeniorid, kes kogukonna elu-olu üle aru pidasid. Viimased kohvikukülastajad saabusid peale kella neljast kontserti. „Kas siin toimub pannkoogipidu,“ küsis tore pererahvas, vaadates juba kokkukorjatavaid laudu. Kaks kooki nelja peale saadi lõbusa aplausi saatel siiski.

Lasteprogrammi tegijad pannkoogikohvikulisi lõbustamas
Kõrvalhoone ustele välja pandud fotonäitusel oli võimalik tutvuda koguduse mitmekülgse tegevusega, alates pühapäevakoolist noorteüritusteni, Alfa kursusest puudustkannatajate abistamiseni.

Kalma sauna juures toimunud laadalt juhatas teeviit inimesi Kalju kiriku juurde, kust Kalamaja päevad neli aastat tagasi alguse said. „Kalamajal oma üritust sinnamaani polnud. Olin olnud Karlova päevade korraldamise juures Tartus – see andis julguse väikestviisi algust teha,“ meenutab Vilver Oras, Kalju koguduse pastoriabi. „Esimesel aastal koosnes tegitering peamiselt meist ja Teoteatrist. Täna on suur vedaja Telliskivi selts,“ tunneb algataja ürituse kasvamise üle vaid rõõmu.

Pühapäeval tähistas Kalju kogudus oma tegevuse 128. sünnipäeva. „Suure tõenäosusega oleme Kalamaja kõige kauem, järjepidevalt tegutsenud organisatsioon,“ ütleb pastor Erki Tamm. „Kuid mitte see pole peamine. Ei ole mingit vahet – kas 19. sajandi lõpp või 21. sajandi algus – inimesed igatsevad ja vajavad lootust ja lahendusi, mida võib vaid siiras eluühenduses Jumalaga pakkuda. Meil pole vastuseid inimeste probleemidele, olgu need majanduslikku laadi või vussiläinud suhetest tulenevad, kuid Jumal suudab aidata. Ja kogudus ei jäta ühtki abivajat üksi. See on koguduse olemasolu põhjendus,“ selgitab pastor Tamm.

Pühapäevasel teenistusel laulis Credo-Allika koor ning kõneles Kalju eestpalvekoguduse pastor, Peeter Kuller Laitsest. Pärast jumalateenistust täitis kirikuõeue pea 200 inimest, kes kõik said osa sünnipäevatordist.

 

Allikas: www.kalju.ee

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS