Tartus tähistati koguduste rajamist

Kogudus
Tüpograafia

Koguduste rajamise tähistamine Tartus - Salemi, 3D, Risttee ühisteenistus19. juunil tähistati Tartu Salemi kirikus 92 aastat tagasi rajatud koguduse aastapäeva. Emakogudus oli sünnipäevale kutsunud viimastel aastatel rajatud Risttee ja 3D koguduse liikmed, samuti külalised Texase sõpruskogudusest Bryanist, kellega koostöös rajatakse ülikoolilinna ka inglisekeelset kogudust, rääkimata ajaloolises Salemi palvemajas Võru tänaval tegutsevast venekeelsest osakonnast. Ühise jumalateenistuse järel võõrustati kokkutulnud rahvast kirikuõuel pakutud lõunasöögiga. Pärastlõunal jätkati koguduste rajamise kogemust lahtimõtestanud aruteluringi ning inglisekeelse jumalateenistusega, kus lisaks texaslastele osales välismaiseid tartlasi nii Euroopa kui ka Ameerika ja Aasia riikidest.

Tartu Salemi baptistikoguduse aastapäevateenistus

Aastapäevateenistusel tervitanud texaslane Ralph Girlinghouse tõdes, et viimase 19 aasta vältel sõprussuhteid arendanud kogudused täidavad ühtsama Jumala-riiklikku missiooni. 3D koguduse ülistusansambel tutvustas emakogudusele kaasaegsema muusikaga harjunud tütarkoguduse ühislaule. Pastor Jakob Remmel andis ülevaate 2010. aasta septembris alustanud 3D koguduse arenguloost. 2006. aasta oktoobris rajatud Risttee koguduse poolt tervitas Daniel Viinalass. Päevateemalise jutluse pidas vanempastor Meego Remmel, kuna jumalateenistust juhatanud pastor Toivo Pilli kutsus inimesi tegema palves pühendumisotsust ja uut sammu koguduse Issanda missioonist kantud tulevikuellu.

Kirikuesisel eestlaste ja ameeriklaste koostöös pakutud välilõunal osalesid teiste aastapäevakülaliste seas ka Eesti EKB Koguduste Liidu sõprusliidu Converge Worldwide esindajana hommikusel teenistusel Tartu Kolgata kogudust teeninud Biola Ülikooli psühholoogiaprofessor Keith Edwards ja tema abikaasa Ginnie Whittier Area Community kogudusest Los Angelesest Californias.

Koguduste rajamise paneeldiskussioon

Koguduste rajamisest nii ema- kui tütarkoguduste vaatekohalt paneeldiskussioonis mõtteid vahetanud Salemi, Risttee ja 3D koguduse juhid tõdesid, et uute koguduste sünd peaks kujunema 21. sajandi algul samavõrra loomulikuks ja üleloomulikuks sündmuseks, nagu see oli 20. sajandi algul. Jumala abil loodetakse ühises vendluses veel nii mõnegi koguduse sünnile kaasa aidata. Esimesi neist võib olla juba algatatud inglisekeelne Tartu International Fellowship.

Misjonärina tänavu Eestisse elama asunud Greg ja Dee Jones annavad oma parima, et heade mõtete linnas igapäevaseks suhtlemiseks inglise keelt kasutavad välismaalased leiaksid osaduse ja kristliku rõõmusõnumi neilegi arusaadavas keeles.

Allikas Eesti EKB Koguduste Liit

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS