Lõuna-korealased armastavad talmudi

Iisrael
Tüpograafia

Juutide TalmudLõuna-Koreas on väga populaarne lugeda juutide Talmudi. Talmud on judaismi pärimuste kogu viiendast sajandist eKr. Talmud on kirjatundjate ehk rabide koostatud Tora juurde kuuluv pärimus. Talmudis on seletused ja juhised mitmesuguste elusituatsioonide jaoks, muuhulgas jumalateenistuse ja judaistlike pühade pidamiseks. See on kogumik "esivanemate pärimusest", millele ka Uues Testamendis viidatakse.

Sellist juutide tarkuseraamatut loetakse Lõuna-Koreas laialdaselt. Peaaegu 50 miljonit korealast loevad neid juudi kirjutisi ka koolis, kus see on osa korea laste õppekavast. Nii nagu Iisraelis, pööratakse ka Koreas suurt tähelepanu lastele hea hariduse andmisele.

Korea suursaadik Iisraelis seletab, et Koreas uuritakse Talmudi selleks, et saada samasugusteks geeniusteks nagu on juudid. Peaaegu igas Korea kodus on korea keelde tõlgitud talmud. Seega on talmude Koreas rohkem kui Iisraelis. Talmudi ei uuri mitte vaid lapsed koolis, vaid ka pereemad kodudes.

Korealased on üldse suured Iisraeli fännid. Korea suursaadik Iisraelis ütleb, et nii nagu korea traditsioon, rõhutab ka juudi traditsioon perekonnaväärtusi. Nagu Koreas, on ka Iisraelis tavaks istuda reede õhtul perega koos sööma. Samamoodi koheldakse nii Koreas kui Iisraelis austusega eakaid inimesi.

Allikas: Ynet News

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS