Pöördes linn ja pöördes kogudus

Piiblipäevad 2015
Tüpograafia

Pöördes. Nii ma käin siin mööda Piiblipäevade "Pöördes" noortefestivali peasaali pingiridade vahel ja kogen seda Jumala ligidalolu. Rahvas on rõõmus, ülistava ja austava meelsusega..väikeses linnas ja ülisuures saalis.

 Käimas on Piiblipäevade viimane noortefestivali päev. Kõik on koos, nii festivali noored kui ka kohaliku koguduse rahvas. Tähistame koos Karmeli koguduse 121 aastapäeva.

Festivalile olen tulnud koos meedia meeskonnaga, et kajastada Piiblipäevi. Kaasas on mitmeid fotograafe, videograafe ja muid tegelasi - korraldamist ja toimetamist omajagu. Aga võtsin vahelduseks fotoka kätte, et püüda kinni mõni väärtuslik emotsioon... Käin mööda vahekäike ja Jumala ligidalolu on kogetav.. jään unistama.. kogudus. Kogudus siin linnas. Kogesin vaimuliku igatsust või nägemust, unistust, et kohaliku koguduse iganädalased kogunemised võiksid olla sellised nagu ma näen praegu siin festivalil. Me oleme kokku kogunud noored üle Eesti ja meid on siin seetõttu nii palju, umbes 500 osalejat. Aga see ei pea nii olema, et meid on ainult siis nii palju, kui me üle Eesti kokku tuleme. Jah, see on väljakutse, et 15 000 elanikuga linnas käiks iganädalaselt koguduses üle 500 inimese aga fakt on see, et Jumal on pööraja. Kas me laseme ennast pöörata, et Jumal saaks teha pöördelisi asju võimatuna näivates olukordades? Ma kuidagi kogesin usku või siis vaimulikku tõelisust, et see on täiesti normaalne olukord, kus Rakvere suuruses linnas, Karmeli koguduses, käib iganädalaselt üle 500 inimese. Ja mitte numbrite pärast vaid tagajärjena sellest, et linn on pöördes Jumalast.

Milline võiks olla Rakvere, kui Karmeli koguduse aktiivseid liikmeid on üle 500? Milliseid lahedaid asju toimuks kohalikus koolis? Mida head saadetakse korda Rakvere linna inimeste heaks? Kas see mõjutaks kuidagi siin linnas peatuvaid mujalt tulnud inimesi? Millised oleksid noorte koosviibimised paikades, kus nad üle linna koos käivad? Kui palju oleks erinevaid palvegruppe ja kui paljud saaksid nendes Jumalale lähemale? Kui paljud inimesed saaksid vabaks ja leiaksid uue sihi Jumalas? Millised oleksid kohalikud ettevõtted.. kohvikud, poed - kas midagi oleks teistmoodi?

Selline oli mu jalutuskäik pingiridade vahel.

Isa kojas on veel palju kohti. Pöördes linn ja pöördes kogudus. Jumal teeb oma asja.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS