Põleval Pirnil valiti aasta noored juhid

Üritus
Tüpograafia

Möödunud nädalavahetusel kuulutati välja Eesti “Aasta noor juht 2014” kristlikus noorsootöös, Kenneth Daasvand ja Kadi Tingas. Konverents, mille raames tiitlisaajad teatavaks tehti, oli Põlev Pirn pealkirjaga “Kuulus tundmatu”.

“Olles seitsmendat aastat keset tänaseid noori juhte, näen, et see on põlvkond noori, kes on Kristusekesksed ja jüngerluselustiili taotlev,” kommenteeris Märt Saar, MTÜ Noorteühendus Koma juhataja. “Ometigi seisame mitmete uute väljakutsete eest, milles veel otsime vastuseid.”

Saar väitis, et ühed kristlasnoorte väljakutsed on: kuidas elada siinses ühiskonnas, omamata identiteeti mida siinne ühiskond pakub; kuidas taodelda omaltpoolt kohaliku koguduse tervislikkust ning mil viisil veel kasutada muusikat kui üht dünaamiliseimat töövahendit.

Uurimustöö, millele konverentsil korduvalt viidati ja argumente rajati, kannab pealkirja “Deep Dive”, milles Eesti oli üks kuuest riigist, kus kristlikku noorsootööd uuriti. Eestis tehti süvaintervjuu poolesaja noorsootöötajaga.

21.-23. veebruaril toimunud Põleva Pirni peateemaks oli Jumala tundmine ja tundmaõppimine. Seminare oli valdkondades: kogudusterajamine, lastetöö olulisus, juhtide koolitamine, evangeeliumi kuulutamine, perekonnaõpetus, isiklik vaimulik kasv ja misjonäriks-olemine. 

Järgmine noorte juhtide konverents toimub järgmisel aastal veebruarikuu lõpul.

Kontakt:
Vahur Kobin
Põlev Pirni projektijuht
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
5291240

Märt Saar
MTÜ Koma juhataja
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
55617307

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS