Koolis ei tohiks üksikvanemaga peret ja homosuhet idealiseerida

Teoloogia
Tüpograafia

altKristliku organisatsiooni Agape Eesti juhi Herman Jürgensi sõnul on üksikvanemaga pered kurb reaalsus, kuid koolis peaks õpetatama ideaalset ehk isast ja emast koosnevat peremudelit.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur soovil peaks gümnaasiumi uue õppekava järgi räägitama perekonnaõpetuse tunnis traditsioonilise abielu kõrval ka muudest kooseluvormidest. Ministri sõnul peaks tunnis tutvustama vabaabielu ja üksikvanemaga peremudelit ning kui õpetaja soovib, siis ka homosuhet.

Kas kaasaegsete, kuid ebatraditsiooniliste peremudelite koolis õpetamine on hea mõte?

Selles küsimuses on kaks külge. Reaalsus on see, et tõesti selliseid asju eksisteerib nagu üksikvanemaga pered või ka kahe samast soost vanemaga. Samas oleks suur viga tutvustada mitteideaalseid peremudeleid kui normaalseid ja toredaid.

Arvan, et peaks tutvustama ja esile tõstma mudelit, kus on nii ema kui isa, sest see on ainus mudel, mis suudab anda tulevikku.

Kui laps ise on üksikvanemaga perest, aga talle õpetatakse koolis, et hea on üksnes ema-isaga perekond, siis kas see ei või lapse argipäeva muserdada?

Hetkeraalsus võib olla kurb, aga kui inimene on näiteks liikumispuudega, siis me ei pea seda halvustama, aga oleks suur viga hakata näitama, et kõik inimesed peaks olema liikumispuudega.

Seda peaks rääkima kui reaalssust, mitte kui ideaali. Samamoodi - peaks rääkima ka narkootikumidest, aga ka neid ei tohi idealiseerida.

Allikas http://www.epl.ee/artikkel/486284

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS