Dekaan Murto: Sundsallivuse armutus on ilmsiks saamas

Teoloogia
Tüpograafia

dekaan Esko MurtoSoome tunnistuslike luterlaste ühenduse Luther-säätiö dekaani kohusetäitja Esko Murto kirjutab väljaande Pyhäkkön Lamppu värskes numbris, et meediakampaaniale „Ära alistu!“ järgnenud reaktsioonid tõid selgesti esile sallivust kuulutava uue ühiskultuuri tegeliku palge.

Murto sõnul oleksid kampaania videos tutvustatud, lesbisuhetest loobunud ja kristlaseks saanud noore naise tunnistusele järgnenud kirjutised ja kommentaarid vastanud vabalt „vihakõne“ kriteeriumidele, kui need poleks olnud suunatud traditsioonilise kristluse vastu. Murto arvates paljastasid meedia ja kirikujuhtide reaktsioonid tegeliku olukorra.

„Sundsallivuse armutus on ilmsiks saamas. Postmoderne seisukoht „kõik sobib, vahet pole“ on vaid silmapete. Kiiresti tugevnev uus „ühiskultuur“ omandab üha enam väärtuste totalitarismi tunnusjooni ning see uus uljas ilm ei kavatse kriitikat taluda. Usuvabadus tähendab üha vähem vabadust uskuda ja üha enam vabadust usust. Arvamusvabadus tähendab tundlike üksikisikute kaitsmist valede seisukohtade eest ja sõnavabadus seda, et ausaid kodanikke võib kiusata rumalate ja solvavate sõnadega,“ kirjutab Murto.

„Kampaania „Ära alistu!“ tõi esile ühe argumendi, mida me kindlasti kuuleme uuesti veel palju kordi: apelleerimine noorte heaolule. Noored on haavatavad, noored võivad end halvasti tunda. Noori tuleb kaitsta. Ristiusu eest. Ja vaimse posimise eest.“

Allikas http://meiekirik.ee

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS