Erki Tamm: Koguduse edukust saab mõõta mõju järgi

Teoloogia
Tüpograafia

Erki Tamm: Koguduse edukust saab mõõta mõju järgiPastor Bill Hybels toob raamatus „Nakatav kristlane” näite ärimaailmast. Eks ole me kõik tundnud end ebameeldivalt kaupluses või autoparanduses, oodates, millal meid lõpuks teenindama tullakse? Nii suurte kui väikeste ettevõtete oht on kasvada sissepoole. Töötajad on kammitsetud omavaheliste suhete pingest ning juhtkonnaga tööülesannete ja palga pärast vaidlemisest. Nad on väsinud tööst ning ärrituvad kergesti. Ostja aga, kelle jaoks peaks ettevõte töötama, ootab oma järjekorda ja tähelepanu, kuid ettevõte on tema jaoks liiga endassetõmbunud.

23. ja 24. oktoobril toimunud Kalju koguduse konverentsil tajusin väga selgelt, et oleme kogudusena muutunud. Eelkõige avatumaks. Meil on julgust kohtuda erinevate inimestega ja jagada nendega oma elu, kogemusi ning Jumala lahendusi. Kalju kogudus pole pelgalt jutlusi kuulamaskäiv hulgake, vaid „päästejaam” nagu seda nimetas konverentsi külaliskõneleja Toivo Pilli.

Kalju-suuruse koguduse pastorina tunnen end justkui treenerina, kelle peamine ülesanne on leida ja julgustada inimesi elama oma kutsumuse kohaselt Jumala ja koguduse ühiste eesmärkide saavutamiseks.

Möödunud paari aasta jooksul oleme näinud, kuidas Jumalalt antud Sõna ehk visioon on lihaks saanud. Kalamaja päevad, pannkoogihommikusöögid, Alfa-kursus, evangeelsed teenistused, vabatahtlike teenimistöö supiköögis ja toidupangas – me oleme muutunud Jeesust nii sõnades kui tegudes enam tunnistavaks, igast inimesest rohkem hoolivamaks ja suhetes avatumaks. Selle tulemusena on koguduse juurde tulemas üha uusi inimesi.

Usun, et koguduse edukust saabki mõõta eelkõige mõju järgi, mida ta avaldab seal, kus kohtutakse inimestega. Imetlen meie noori, kes julgelt ja armastusega oma usukogemusi eakaaslastega jagavad. Küllap just seetõttu on viimasel neljal aastal kogudusega ristimise kaudu ühinenud liikmete keskmine vanus alla 20 eluaasta. Kuid päästetud saamisega algab, mitte ei lõpe inimese vaimulik areng. Me kasvame palve-, sõna- ja elujagamise osaduses. Vaimulikud viljad kasvavad osadusest Jumala ja kaasusklikega. Kui osadus puudub, pole ka vilja. Millist rõõmu kiirgas ühest inimesest, kes hiljuti jutustas mulle kordaläinud osadusõhtust
tema kodus! Eelnevatele kogemustele toetudes, julgustan Sind kasutama võimalust luua keskkondi, kus võime Jumala armastust kogeda ja jagada nendega, kes Temaga kohtumist ootavad.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS