XIII Eesti palvushommikusöök Toompea lossis

Eesti
Tüpograafia

3. detsembri hommikul kogunes sadakond inimest Riigikogu konverentsisaali Toompeal kolmeteistkümnendale Eesti palvushommikusöögile. Palvushommikusöök toob kokku mitmed Eesti poliitika-, kiriku-, ühiskonna- ja kultuuritegelased ning vabakonna esindajad.

Avasõnad ütlesid tänavuse palvushommikusöögi juhid ja auesimehed Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir ja Riigikogu liige Tõnis Kõiv. Vaimne julgeolek oli tänase Eesti Rahvuslik Palvushommikusöögi põhiteema, sellest rääkis suursaadik Jüri Luik ja doktor David R Young USA-st. Muusik ja tänapäevase vaimuliku muusika looja Timo Lige esitas laulud, mis olid palvushommikusöögi ürituste jaoks loonud. Palvushommikusöögil on tavaks, et lõpupalve ütleb Eesti Kirikute Nõukogu ühe liikmeskiriku juht. Seekord pidas lõpupalve Rooma Katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdan, mille järel luges Meie Isa palve EELK peapiiskop elekt Urmas Viilma ning õnnistussõnad ütles EELK peapiiskop emeritus Andres Põder.

"Me peame olema ülekaalukamad kui meie vaenlased. Meie vaim peab olema tugevam, et üle olla inimeste tekitatud kurjusest, vägivallast ja terrorist," rõhutas Tõnis Kõiv ning leidis, et "Eesti Rahvuslikul Palvushommikusöögil räägitu ja kogetu tugevdab meie vaimset julgeolekut, aitab meil olla võimsam kui kurjus, võimsam kui meid valitsevad ohud ja negatiivsed mõtted, võimsam hirmust. Meie vaim on tugev, meie vaimne julgeolek on tugev." Siiri Oviir lisas, "Praegusel keerulisel ajal peame olema vastutustundlikud selles mida räägime, mis sõnumit jagame. Enne valimisi veedab meie poliitiline eliit palju rohkem aega rahva seas ning on väga oluline millist sõnumit jagame. On see sõnum hirmust ja suutmatusest midagi muuta või aus, julguse ja teotahte sõnum."

Ürituste eesmärk on tekitada dialoogi sellistes kogu Eestit puudutavates küsimustes olgu need väärtushinnangud, noorsugu ja perekond. Palvushommikusöök on rahvusvaheline sündmus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160-s riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Eestis toimub palvushommikusöök lisaks Tallinnale veel mitmes Eesti linnas, suurim neist jaanuari alguses aset leidev Lõuna-Eesti palvushommikusöök Tartus.

Eesti palvushommikusöök sünnib Eesti Evangeelse Alliansi ja Eesti Kirikute Nõukogu koostöös tegevtoimkonnaga, mida juhivad pastor Miguel Zayas, vaimulik ja eetik Meego Remmel ning misjonär Triin Rait.

Vaata pilte XIII Eesti palvushommikusöögist

XIII Eesti palvushommikusöök Toompea lossis
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS